Skoči na glavno vsebino

Letošnji Teden otroka je potekal pod geslom: Zakaji in zatoji radovednosti. Le kakšen bi bil svet brez zakajev in zatojev? Verjetno brez novih znanj, izkušenj in razvoja posameznikov in družbe sploh. Tudi v šoli se učimo postavljati vprašanja in to ne samo z zakaj? Iščemo tudi odgovore in jih delimo med seboj. Tako zakaje in zatoje tudi udejanjamo.

Teden otroka je tudi  priložnost za medrazredno druženje vseh učencev, medsebojno pomoč in sodelovanje. Osrednji dogodek je bila skupna malica v praznično urejeni jedilnici ob svečkah, cvetju in pogrinjkih. Obloženi kruhki, sadne palčke in pecivo je še bolj teknilo, ker smo vse pripravili med poukom. Tudi  palačinke smo spekli in se posladkali z njimi. Potekalo je tudi medrazredno druženje preko izdelovanja raznih izdelkov, družabnih in športnih iger, srečo pa smo preizkusili v tomboli. Prvošolci so pokukali  še v vrtec in se družili z najmlajšimi.

Zakaj je bil ta teden nekaj posebnega? Zato, ker se trudimo, da zmoremo že marsikaj, ker želimo pomagati, ker želimo biti vsak dan odgovornejši, samostojnejši … skratka  boljši.

Dostopnost