Skoči na glavno vsebino

V okviru teh dni smo organizirali športni dan z naslovom Igrajmo se igre naših babic in dedkov ter tehniški dan Stara znanja in ročne spretnosti.

Super športni dan, kjer smo igrali igre naših babic in dedkov, nas je veliko naučil. Ni nam šlo za zmagovalce in poražence, temveč za skupno doživetje, ki je utrdilo naše odnose in nas spomnilo, kako pomembno je sodelovanje. Kljub temu, da so bile igre na prvi pogled enostavne, so zahtevale spretnost, koncentracijo in sodelovanje med člani ekipe. To je bil dan, ko smo se naučili, da so lahko tradicionalne igre iz preteklosti odlična priložnost za povezovanje generacij in krepitev medsebojnega spoštovanja. Poleg tega pa smo se spomnili, da je medsebojno sodelovanje ključnega pomena za ustvarjanje skupnosti, kjer vsi člani prispevajo k uspehu. To bo zagotovo ostal nepozaben dogodek v naših šolskih spominih in nas spodbudil, da ohranjamo povezanost s preteklostjo in sodelujemo še naprej.

Organizirali smo tudi tehniški dan, kjer so otroci odkrivali čarobnost starih ročnih spretnosti, vključno z ličkanjem koruze, izdelavo punčk iz ličja in drugimi rokodelskimi deli. Otroci se niso le naučili starih ročnih spretnosti, ampak so tudi razvijali spoštovanje do tradicije, kreativnosti in sodelovanja. S temi izkušnjami smo skupaj oživeli starodavno magijo ročnih spretnosti in prebudili otroško radovednost do sveta okoli nas. S ponosom smo opazovali, kako so otroci ustvarjali spomine, ki bodo trajali vse življenje in se zavedali pomena ohranjanja teh dragocenih veščin za prihodnje generacije.

ZAHVALJUJEMO SE gospe Mojci Pergar, ki nas je vodila pri izdelavi punčk in dečkov iz ličja, gospe Dragici in gospodu Jožetu Černigoj za topel sprejem, slastne štruklje, domač metin sok in nepozabne trenutke na kmetiji.

Dostopnost