Skoči na glavno vsebino

Na uveljavljenem natečaju otroških likovnih del Cici umetnije, ki so ga razpisali reviji CICIBAN in CICIDO ter Otroški vrtec Ajdovščina, so letos prejeli 2734 izdelkov. Sodelovalo je 70 vrtcev in 88 šol.

Strokovna komisija je za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del in jih dvanajst nagradila. V kategoriji vrtcev je nagrajenih pet likovnih del, tudi v kategoriji osnovnih šol nagrado prejme pet del.

Zelo smo veseli, da je med nagrajenimi likovnimi deli tudi umetnija “Pravljica o kapi” prvošolke Hane Bizjak (mentorica Karolina Kobal). To likovni delo je celo izbrano za naslovnico kataloga! Iskrene čestitke!

Med razstavljenimi deli pa sta še umetniji  Henrika Krkoča (mentorica Karolina Kobal) in Matevža Kompara (mentorica Maja Štefin). Čestitamo!

Prvo odprtje razstave s podelitvijo nagrad bo 2. aprila 2019  ob 10. uri v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, kjer bodo tudi podelili nagrade. Razstavo si bo v Ljubljani mogoče ogledati do 3. maja 2019, nato pa bo prišla v Ajdovščino v Pilonovo galerijo, konec leta pa v galerijo Grad v Slovenski Bistrici.

Prelistajte katalog s spremnimi besedami in seznamom izbranih del:

https://www.mladinska.com/ciciban/natecaji/natecaj-otroskih-likovnih-del

Dostopnost