V petek, 4. 10. 2019, smo v Lokavcu obeležili 25. obletnico projekta Lokavec in čas. Ob tej priložnosti smo lokavški učenci z učiteljicami in člani društva Doli pripravili prireditev, izdali zbornik in pripravili razstavo starih predmetov, ročnih izdelkov in likovnih del na temo Razvedrilo nekoč.

V mesecu septembru smo se učili starih iger, šivali punčke in medvedke iz blaga, izdelovali lutke iz ličkanja, vezli prtičke, izdelovali mlinčke in ustvarjali z glino. Na razstavo smo postavili stare slikanice, družabne igre, smuči in sanke, stare inštrumente in gramofone, …

Zvečer smo v Dvorani Edmunda Čibeja pripravili prireditev, na kateri so sodelovali čisto vsi učenci lokavške šole, v imenu Sveta KS Lokavec nas je pozdravila ga. Bojana Pižent Kompara, zapele so nam pevke iz Dramsko pevske skupine Zarja, slavnostna govornica pa je bila ga. Ivana Slamič, ki je z nami delila svoje spomine na začetna leta projekta, ko je bila še ravnateljica OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Po prireditvi je društvo Doli poskrbelo za druženje ob prigrizkih. Pri tem so sodelovali tudi starši učencev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Prisotni so lahko po prireditvi kupili barvit in spominov poln zbornik po simbolni ceni 5€. Nekaj izvodov je še na razpolago na sedežu društva Doli.