Novembrsko deževje nam pohodnikom ni šlo ravno na roko, a že je tu praznični december z lepšim, zimskim vremenom in celo vrsto prazničnih dni.

V petek, 2. 12. 2016, smo se planinci planinskih krožkov obeh ajdovskih šol podali na večerni pohod z lučkami. Pridružilo se nam je tudi veliko staršev, starih staršev in prijateljev. Pohod so vodili trije vodniki planinskega društva Ajdovščina. Veseli smo, da je naša kolona lučk tokrat štela kar okrog 120 pohodnikov od treh pa do osemdesetih let.

Času primerno smo se sprehodili do cerkve svetega Miklavža, ki se nahaja pod pobočji Gradiške Ture in preverili, če dobri mož že pripravlja darila.

Takoj po sončnem zahodu smo se zbrali na parkirišču kampa Tura nad Gradiščem nad Vipavo. Pot smo v mraku nadaljevali po lahki pohodni planinski poti. Po slabi uri hoje smo prispeli k cerkvi sv. Miklavža. Tu nas je čakala malica, lep nočni razgled in celo sam sveti Miklavž s polnim košem dobrot. Po kratkem druženju in sladkanju z dobrotami smo se z lučkami podali nazaj v dolino.

Res je bilo lepo …