Skoči na glavno vsebino

V torek, 13. 1. 2015, smo imeli športni dan.

Zjutraj smo imeli predavanje o vzponu na najvišje gore in safariju v Afriki. Gospod Brane Jazbar nam je predstavil film, ki ga je oblikoval po prihodu domov. V njem so povzeti najzanimivejši dogodki tega eksotičnega potovanja. Spoznali smo način življenja Afričanov. Živijo v revščini in pomanjkanju. Nekateri nimajo zadovoljenih osnovnih potreb. Obiskali so tudi nomadsko ljudstvo Masaje. Živijo v kočah iz blata in živalskih iztrebkov, zato je tam veliko muh in drugega mrčesa. Hiše delajo ženske, moški opravljajo druga dela. Vsi so oblečeni v živobarvna oblačila. Ženske imajo okrog vratu veliko obročev. Otroci hodijo v šole, ki pa so zelo skromno opremljene.

Med vzponom na najvišja vrhova Afrike so spali v, po naših merilih, zelo slabih kočah. Vrh Klimandžara je dosegla le polovica udeležencev. Zadnje dni potovanja so preživeli na safariju. S posebnimi džipi so obiskali več nacionalnih parkov.

Na koncu nam je pokazal še album, spominke in risbe, ki jih je razstavljal v več galerijah. Predavanje je bilo super.

Po malici smo se z avtobusom odpeljali na drsališče. Bilo nam je lepo, zato je čas prehitro minil. Za spomin sem dobil velik žulj.

Želim si še več tako zanimivih dni, a brez žuljev.

Luka Rupnik, 5. r

Dostopnost