Nabrali smo vedro bio jabolk. Najprej smo jih stehtali, potem oprali in narezali na približno enake kose. Sledilo je enakomerno razporejanje v sušilno napravo. Vključili smo jo in proces sušenja je stekel. Med sušenjem smo pladnje menjali, da se je enakomerno posušilo. Posušene krhlje smo ponovno stehtali. Iz 7 kg jabolk smo dobili 1 kg suhih krhljev. Zanimalo nas je tudi, kolika bi bila cena in kako bi jo oblikovali. Iskali smo rešitve in pristali na 10 evrih. V to ceno smo vključilo ceno obranih bio jabolk, stroške elektrike, obrabo sušilne naprave in embalažo. Pri obiranju in pripravi pa smo bili prostovoljci. Krhlje bomo shranili kot prigrizek za zimske dni. S čim pa se boste vi sladkali?
Najnovejši prispevki
- Slovenski tradicionalni zajtrk: Teden, posvečen zdravim navadam in slovenski hrani
- Pohod miru
- Tretješolce obiskala Tanja Polanc
- Komemoracija
- Učenci POŠ Lokavec in Dramsko pevska skupina Zarja navdušili v hotelu Delfin
- Prazniki med jesenskimi počitnicami
- Komemoracija
- Naravoslovni dan – kmetija
- Odprtje razstave Suhorej
- Učenci ustvarjali unikatne rakete