Pri pouku se učimo o zdravi prehrani, o skrbi za pravilno pridelavo, o trajnostnem razvoju in še in še. Zavedamo se, da dediščino, ki smo jo prejeli v obliki rodovitne narave, ne gre zanemariti. Samo iz hiše stopimo, pa že vidimo skrbno obdelana polja, sadovnjake in vrtove, ki nas zalagajo z najrazličnejšimi dobrotami.  Vedno bolj se zavedamo vrednosti doma pripravljene hrane.

Poizkusili smo se v peki kruha. Učilnico smo spremenili v mini pekarno. Lončke s toplo vodo, kvasom, sladkorjem in moko smo postavili na mizo pod strešno okno in delovanje kvasovk je hitro steklo. Pripravili smo moko in vanjo vmešali kvasni nastavek. Tudi na sol in vodo nismo pozabili. Vse skupaj smo zgnetli v rahle hlebčke in štručke. Spet smo poiskali s soncem obsijano mizo in testo je dobro vzhajalo. Sledila je peka in kmalu je cela šola dišala po kruhu. Pečen kruh smo skrbno zavili in nesli domov. Bili smo pohvaljeni in ponosni na to, da je vsak  izmed nas zamesil in spekel svoj kruh.

Dostopnost