Skoči na glavno vsebino

V soboto, 29. 9. 2018, smo izvedli dobrodelni tek. Pri organizaciji teka so sodelovali člani upravnega odbora šolskega sklada in vsi zaposleni naše šole, udeležili pa so se ga vsi učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina skupaj s starši. S prostovoljnimi prispevki udeležencev teka smo zbrali 1.180,67 € za šolski sklad.

Lokavški učenci so se na ta dogodek pripravljali že ves teden. S pomočjo staršev in učiteljic so v prostorih krajevne skupnosti pripravili bogato razstavo Od grozdja do vina. Od doma so pridno prinašali stare predmete, ki so jih naši predniki nekoč uporabljali za delo v vinogradu in kleti, pa tudi pripomočke, ki jih uporabljajo še danes. Veliko pohval je bila deležna likovna razstava z vinogradniški motivi in igralni kotiček, v katerem so šolarji s svojimi traktorji – igračami predstavili prevoz grozdja, cistern, …

Predstavila se je tudi Vinska kraljica Slovenije 2009 Karolina Kobal in z nami delila fotografske utrinke iz tistega časa.

Kljub močni burji smo na igrišču lahko izvedli dejavnosti za vse generacije. Tako učenci kot starši so se lahko udeležili nogometa, košarke, skakanja z elastiko, vlečenja vrvi, hitrostnega sestavljanja Rubikove kocke, poslikave obraza, izdelave štampiljk, skakanja s kolebnicami in družabnega skupinskega plesa. Čeprav smo se ob vseh teh aktivnostih vsi zabavali, smo druženje v Lokavcu zaradi močne burje končali predčasno.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za prispevke in sodelovanje.

Dostopnost